יואב אייבזון

מימון לרכישת משרד

קבלת מימון לרכישת משרד במסגרת משכנתא לכל מטרה הינה בשעבוד נכס קיים כגון בית וכד' היא אופציה למשכנתא . כל אפשרות אחרת למימון הינה במסגרת הלוואה רגילה מכספי בנק.

בשעבוד נכס קיים תהליך לקבלת הלוואה מסוג זה דומה מאד לתהליך נטילה משכנתא רגילה אך עם סייג באחוזי המימון הניתנים ע"י הבנקים וזאת בכפוף להערכת שמאי.

כמובן בשעבוד נכס קיים קיימת עדיפות בהיבט ריביות ואורך טווח המשכנתא מאחר ויש בטוחה לבנק.

האופציה הנוספת לקבלת מימון הינה מכספי בנק וכאן אנו נכנסים לבחינת מאפיינים רבים מהגוף המלווה בנקים / גופים חיצוניים כגון:

מהות ההשקעה? , מה המקצוע שלכם וייעוד המשרד הנרכש ? , מהו ההון העצמי הקיים ומהו אחוז המימון הנדרש ? , מה הכנסתכם עד היום האם כשכירים או כעצמאיים ?, ועוד אישורים
תלוי בפרמטרים רבים – מי אתם? פוטנציאל הנכס? שיעור המימון? ועוד. הבנקים יספקו מימון אבל לרוב בריבית גבוה יותר מאשר במשכנתא לדירה – הפער יכול להיות 2%, וגם 4%. מימון צמוד למדד בריבית קבועה יהיה בסדר גודל של ריבית של 4%-6%, לעומת 2%-3% במשכנתא לדירת מגורים. בשורה התחתונה - מימון לנכס מסחרי יקר יותר ממימון לדירה.

מעבר לכך, שיעור המימון תלוי גם כן בכם, בבנק ובנכס (לרבות העובדה אם מדובר בנכס שכבר מושכר או לא). להבדיל ממשכנתא לדירה ששם יש הגבלות ברורות על ידי בנק ישראל (50% לדירה להשקעה, 70% למשפרי דיור, 75% לרוכשי דירה ראשונה), הרי שכאן זה לא מוגבל, אם כי בפועל רוב המימון לנכסים מסחריים הוא בשיעור של 50% עד 70%.

אפשרויות המימון

להבדיל מרוכשי דירה שלהם יש מגוון של מסלולי מימון, הרי שברכישת נכס מסחרי האפשרויות מתרכזות בעיקר בהלוואה עם ריבית פריים, הלוואה צמודה עם ריבית קבועה, והלוואה עם ריבית שקלית קבועה. יש גם מסלולים עם ריבית משתנה, ובכלל, אפשרויות המימון מגוונות – לא בהכרח החזרים חודשיים, אפשר גם החזרים שנתיים, הלוואות בלון (אם כי, זה פחות מקובל) ועוד. מעבר לכך, ברכישת נדל"ן מסחרי, אתם לא חייבים להיות נעולים עם הבנקים.

יש גופים שמספקים מימון חוץ בנקאי שבהינתן תוכנית מתאימה, יסכימו לספק לכם אשראי – חברות מימון חוץ בנקאי, חברות ביטוח, גופים פיננסיים שונים – שווה לבדוק.

המימון לרוב יהיה לתקופה של עד 10 שנים, במקרים חריגים גם ל-15 שנה ויותר. עם זאת, תוך כדי תנועה תוכלו להרחיב או לצמצם את תקופת ההחזר.

ובכן, כפי שהתרשמתם, מימון לנכס מסחרי, שונה לחלוטין ממימון של דירת השקעה. לכן, למרות שמראש הנכס המסחרי מניב תשואה גבוה יותר, צריך לשקלל את התשואה נטו אחרי המימון, והמימון כאמור יקר יותר בהלוואה לנכס מסחרי. לכן, הכדאיות לא ברורה לחלוטין, מה גם שיש להתייחס לענייני המס (לרבות מע"מ) שהוכרו למעלה. בכל מקרה, אם אתם בעניין מומלץ לקרוא את המדריך - נדלן מסחרי - איך משקיעים? מה התשואה? כל מה שצריך לדעת!

ריביות נמוכות יותר ביחס להלוואה רגילה.

אפשרות לפרוס לשנים ארוכות ובכך ליצור החזר חודשי נמוך שתוכלו לעמוד בו
חסרונות:

  • תהליך ארוך יחסית בדומה לנטילת משכנתא רגילה
  • הגבלה באחוזי המימון הניתנים משווי המשכון מהערכת שמאי בפועל
  • שעבוד הנכס הינו שם המשחק. אם ברשותכם משכנתא קיימת ועדיין צריכים הלוואה לעיתים התוספת לכל
  • מטרה במסגרת משכנתא עדיפה על פני הלוואה רגילה וכל מקרה לגופו. כמובן נצטרך לבצע בדיקה כוללת
  • האם כדאי למחזר לבנק אחר כולל תוספת או לחלופין לקחת את תוספת בבנק הקיים. עלות תועלת ומה שזול יותר בראייה כוללת הן הם שיובילו את ההחלטה
  • לפיכך המלצתי לעשות תכנון פיננסי כולל טרם נטילת ההלוואה ובדיקת כלל החלופות והעלויות הצפויות לכם בתהליך

תכנון נכון וליווי מקצועי יחסכו בירוקרטיה בתהליך וכסף רב לאורך חיי המשכנתא.
משכנתא לוקחים רק עם יועץ משכנתאות אובייקטיבי!
רוצים לשמוע עוד על משכנתא לכל מטרה התקשרו עכשיו!

Call Now Button
שינוי גודל גופנים
ניגודיות